För besökare

Wilhelm Stenhammar International Music Competition, WSIMC, är en 8 dagar lång tävling och musikfest som avslutas med en stor finalkonsert tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester.

Stenhammar logo feather

Allt du behöver veta som besökare

Hur går tävlingen till?

Unga färdigutbildade sångare kan ansöka om medverkan i tävlingen. Vid ansökan väljer de sex operaarior, varav minst två arior måste väljas ur den obligatoriska repertoaren och ytterligare 3 arior ur oratorium, passion, mässa, kantat eller konsertaria, 4 lieder/sånger av olika stilarter samt ett verk av Wilhelm Stenhammar.

Max 70 sångare kan antagas till tävlingen. När tävlingen startar, inleds första ronden där deltagaren själv har valt sitt program.

Efter första ronden, väljer juryn ut 25 – 30 sångare som går vidare till andra ronden.

I rond två väljer juryn ut program ur tävlingsdeltagarens repertoar, och det är också här, det obligatoriska verket av Stenhammar ska framföras. Både första och andra ronden framförs med pianoackompanjemang.

Efter rond två, sammanträder juryn och väljer ut 8 – 10 finalister.

Till den stora finalen väljer juryn två operaarior ur deltagarens repertoar och de ackompanjeras av Norrköpings Symfoniorkester.

När är tävlingen?

Tävlingen hålls under 8 dagar, mestadels i början av juni, se vårt program för exakta datum.

Under första och andra ronden av tävlingen är det gratis, att se och höra kommande operastjärnor uppträda, men du behöver lösa en biljett för att se Finalkonserten.

Var finns biljetterna?

Information om biljett till Finalkonserten finns på Norrköpings Symfoniorkesters hemsida.
Det enklaste sättet, är att köpa biljett digitalt, men vill du, så kan du även köpa biljetten i Louis De Geers biljettkassa, Dalsgatan 15, Norrköping med telefon 011-15 51 00, eller biljettkassan i Linköping Konsert & Kongress med telefon 013-190 00 00.

Konserthuset Louis De Geer

Louis De Geer Konsert & Kongress med konsertsalen De Geerhallen är hemmascen för Norrköpings Symfoniorkester.

Byggnaden uppfördes 1954 som pappersfabrik. Den ritades av arkitekten Ivar Tengbom. I De Geerhallen finns 1 300 publikplatser, fördelade på parkett och tre balkonger. Scenen i De Geerhallen är 16 meter bred och 12 meter djup, med gradänger och orkesterdike.

Louis De Geer Konsert & Kongress har också satsat hårt på att vara tillgängliga. Det finns hiss, platser för funktionsvarierade, anpassade toaletter, anpassad parkering samt lösningar för både nedsatt syn och hörsel. Se spelplatsens hemsida för mer information.