Pressmeddelande

PRESSMEDDELANDE

 

Sveriges internationella operatävling 10-årsjubilerar!

Startfältet starkare än någonsin.

Blivande operastjärnor från världens alla hörn samlas i Norrköping då Stenhammartävlingen drar igång den 9 juni. Sångarna tävlar om 260 000 kronor i prispengar och fina engagemang på konsert-och operascener. 18 av de totalt 68 tävlande är svenskar. 

-Jag är glad och stolt över att ha kunnat arrangera en internationell operatävling av yppersta klass sedan 2006. Många av våra sångare har haft stora framgångar och kan nu höras på några av världens främsta opera-scener, säger tävlingens initiativtagare och konstnärliga ledare Sonja Stenhammar.

Wilhelm Stenhammar International Music Competition, Sveriges internationella operatävling, genomförs i De Geerhallen i Norrköping

9-16 juni. Finalkonserten, där Norrköpings Symfoniorkester medverkar, ges den 16 juni. Den internationella juryn består av framstående internationella dirigenter, operasångare och operachefer.

Två av dem som uttalar sig om Stenhammartävlingen är operastjärnorna Nina Stemme och Katarina Karnéus, vars karriärer har tagit fart efter framgångar i prestigefulla internationella operatävlingar.

-Som internationell operasångare vet jag hur viktigt det är med tävlingar på hög nivå. Jag stödjer Stenhammartävlingen. Den ger verkligen unga operasångare stora möjligheter, säger Nina Stemme.

-Stenhammartävlingen, är en välrenommerad tävling som ger unga sångare en möjlighet att uppmärksammas, vilket i sin tur kan leda till en karriär inom operakonsten. Jag stödjer den innerligt, säger Katarina Karnéus.

Stenhammartävlingen är sedan 2009 medlem i Världsorganisationen för musiktävlingar (WFIMC) och räknas idag som en av de främsta inom sången.

 

Kontakt

Kerstin Högberg Karlström 011-21 86 68, 0706-167806

alt. Sonja Stenhammar, konstnärlig ledare 011-21 86 69

 

stenhammarcompetition@norrkoping.se

www.stenhammarcompetition.se